Veel gestelde vragen (FAQ)

Home / Hoe werkt het? / Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat zijn mijn taken als coach?

 • Logins uitleveren aan de eigen kinderen.
 • Kinderen stimuleren om te gaan schaken, door bijvoorbeeld online op een tijdstip met ze af te spreken.
 • De teams samenstellen voor de toernooien.

Waarom zie ik mijn kinderen nog niet?

 • Dat komt omdat je als coach eerst ook lid van de club moet worden. Na aanmelding van de club / school wordt een mail gestuurd naar de coach. Door op de link in deze mail te klikken, krijg je toegang tot de Online Jeugdschaakclub Nederland voor de club / school waar je coach van bent.
  De coach wordt gevraagd een eigen account aan te maken. Kies zelf een accountnaam bv Juf-Saskia of Meester-Teun. Het account wordt automatisch ook een gold account net als de kinderen. De coach kan zelf ook tegen de kinderen schaken. 

Kan ik zelf ook andere coaches toegang geven?

 • Ja, stuur de naam en emailadres van de extra coach naar de coordinator. Die verzorgt dan een uitnodiging vanuit Chesskid naar deze coach.

Kan ik ook andere kinderen buiten mijn groep om zien?

 • Kinderen kunnen op twee manieren aan een coach gekoppeld zijn. Via de groep (club of school) of via email via "mijn kinderen". Als op het account van een kind het emailadres van de coach wordt toegevoegd, kan de coach dit kind zien onder "mijn kinderen" en hen ook volgen en begeleiden. 

Kunnen kinderen van mijn school ook eerst gratis uitproberen?

 •  Ja, dat kan. Coaches kunnen kinderen met een standaard account zelf aanmelden. Deze kinderen hebben dan beperkte rechten. Ze kunnen een beperkt aantal puzzels per dag zien en minder video's bekijken of partijen spelen dan de kinderen met een gold account.

Waarom zie ik als ik inlog twee of meerdere groepen van mijn club / school?

 • Dat komt omdat nieuwe kinderen een andere begin datum hebben. Bij elke uitgeleverde groep hoort een begin en einddatum. Kinderen die later zijn toegevoegd hebben een account dioe ook langer doorloopt. De kinderen merken geen verschil.

Waarom krijg ik voor de tweede keer een uitnodiging om cioach te worden?

 • De coaches krijgen voor elke nieuwe uitlevering (voor nieuwe kinderen) opnieuw een uitnodiging vanuit Chesskid om coach te worden van deze nieuwe kinderen.