Informatie over 345 schoolschaaktoernooi Eindhoven

Home / Kwalificaties / Informatie over 345 schoolschaaktoernooi Eindhoven

Voor wie?
​Voor alle leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 van het basisonderwijs (middenbouw) uit de regio Brainport (21 gemeenten). 

Niveau?
Dit toernooi is vaak de eerste kennismaking met een echt schaaktoernooi, sommige kinderen zijn pas 5 jaar oud. Als een kind weet hoe de schaakstukken mogen zetten, kunnen ze al meedoen. Het maakt niet uit hoe goed ze zijn. Ze kunnen ook meedoen om een prijsje te winnen als ze de enige zijn van hun school. 

Aantal deelnemers per school?
We hebben een ruimte waar maximaal 100 kinderen terecht kunnen. We vragen de scholen dan ook zo vroeg mogelijk een goede schatting te maken met hoeveel kinderen ze komen. Als een school zich op tijd meldt kunnen we tot 15 kinderen deze direct plaatsen en worden extra kinderen op een reservelijst geplaatst tot we weten of er genoeg ruimte is.

Aantal ronden en speeltempo?
Er worden 5 ronden gespeeld van 10 minuten per persoon per partij (max. 20 minuten voor een wedstrijd). Alle kinderen spelen in individuele groepen tegen leeftijdsgenoten. Er wordt met schaakklokken gespeeld, maar kinderen hoeven nog geen ervaring daarmee te hebben. Alles wordt uitgelegd.

Teamprijzen?
Alle kinderen scoren allemaal punten voor hun schoolteam. Per ronde 1 punt als je verliest, 2 punten voor een remise en 3 punten voor winst. De beste 5 resultaten per team bepalen uiteindelijk het teamresultaat van de school. Alle kinderen van het team profiteren mee als er een teamprijs wordt gewonnen, dus ook de 6e t/m 15e speler! 

Wanneer?
Woensdagmiddag 15 januari 2020 tussen 14.00 en 17.00 uur.

Tijdschema?
13.30 uur, aanmelden
14.00, opening
14.05, allemaal naar de borden
14.15 uur, 1e ronde
14.45 uur, 2e ronde
15.15 uur, 3e ronde
15.45 uur, 4e ronde
16.15 uur, 5e ronde
16.50 uur, punten tellen en eindstand opmaken|
17.00 uur, prijsuitreiking

Waar?
In het Philips Stadion Eindhoven (1e verdieping Sjef van Run-zaal, Ingang 8 van het stadion).

Bereikbaarheid:
10 minuten lopen vanaf station Eindhoven, of 3 minuten met bus 401.
Parkeren kan het beste in de ondergrondse Parking Philips Stadion (betaald), inrit via PSV-Laan 85.

Prijzen?
Iedereen heeft prijs. Daarnaast ontvangen de eerste 3 per groep een prijs en winnen de 3 hoogst geeindigde teams een prijs. De nummers 1 en 2 van de teams plaatsen zich tevens voor de landelijk finale op 27 juni 2020 in Utrecht Leidsche Rijn.

Inschrijfgeld?
De kosten voor deelname zijn € 5 per kind. Te voldoen door de school na ontvangst van de digitale factuur.
Voor niet-clubleden vragen we tevens de geboorte datum bij inschrijving bij te leveren, naast de gegevens van de school en contactpersoon van de school. Deze kinderen worden als KNSB-scholierenlid geregistreerd bij de KNSB. Na een jaar vervalt dit lidmaatschap weer automatisch. Er is geen aparte contributie verschuldigd voor dit lidmaatschap buiten het inschrijfgeld voor het toernooi. Zie voor meer informatie over het KNSB-scholierenlid In het lidmaatschap zit ook de toegang voor een jaar van de online Schaakmatties club.
Kinderen die nog een actief KNSB-Scholierenlidmaatschap hebben, kunnen gratis deelnemen.

Inschrijven
​Inschrijven verloopt via de scholen uitsluitend via dit formulier. Inschrijvingstermijn is verlengd tot zover er ruimte is en tot uiterlijk maandag 13 januari 2020. Gebruik dit excelformulier om de gegevens van de spelers door te geven. De inschrijving is op volgorde van aanmelding vol=vol.

Spelregels en gedragscodes
Bij het toernooi worden alle officiele regels voor het schaken gehanteerd. Het is echter wel een toernooi voor iedereen en zeker ook voor de beginners. De meesten doen zelfs voor het eerst mee aan een schaaktoernooi. Daar houden we rekening mee. De teamleiders vragen we vooraf goed dit document met spel- en gedragsregels te downloaden en door te lezen.

Vragen
Eric van Breugel:
evbreugel@schaakbond.nl
of 023-5254025