Workshops Schaken op school in Meppel goed bezocht

Home Nieuws Workshops Schaken op school in Meppel goed bezocht
Workshop 468Schaak (foto EvB)

Op 23 juni heeft de KNSB op dezelfde locatie als de Nationale Pupillendag in Meppel een aantal workshops georganiseerd met als thema Schaken op school. De deelnemers konden zich opgeven voor vier verschillende workshops en er twee van volgen:
- 468Schaak
- Schaken op de Basisschool
- Stappenmethode
- Chessity

Daarnaast was er een demonstratie van het digitale demobord van chesser

De 38 deelnemers, voornamelijk schaaktrainers en jeugdleiders, werden in groepjes van 8 tot 12 verdeeld. De workshopgevers waren stuk voor stuk ervaren trainers uit de praktijk. Elke van Roon verzorgde de workshop over de Stappenmethode, Anton Bakels de workshop over Chessity, Anita Kraaij de workshop  Schaken op de Basisschool en tot slot Adri Helfrich de workshop 468Schaak.
   
De deelnemers waren het meest onbekend met de workshops 468Schaak en Schaken op de Basisschool (het nieuwe boekje van Bas van Esch). Deze twee workshop stonden dan ook voor het eerst op de agenda.
Niels van der Mark (KNSB, Schoolschaak) en Eric van Breugel (KNSB, Breedteschaak) waren beide aanwezig om allerhande vragen over de workshops te beantwoorden. In het najaar zullen op de centrale themadag op 8 december in Utrecht deze thema's wederom langskomen.