Anne Haast tijdens de simultaan.

Op zaterdag 7 mei was de Papendal Open. Papendal vierde namelijk haar 50 jaar bestaan. Partners waren gevraagd om activiteiten te organiseren. De schaaksport was vertegenwoordigd met een inloopsimultaan / snelschaken tegen de Chess Queens Anne Haast en Zhaoqin Peng.

Marathonsessie

In een marathonsessie van zes uur (10.00 tot 16.00 uur) speelden ze om en om vrijwel continu aan 12 borden tegen spelers uit het publiek en de speciaal uitgenodigde finalisten aan de Schaak-Off. Deze dames doen dit ook op een hele vriendelijke wijze met af en toe een praatje, een complimentje en soms ook een (half) puntje. Er zaten ook veel spelers bij van de omliggende verenigingen uit Arnhem, Wijchen en Ede.

Demonstraties

Naast het schaken konden bezoekers naar demonstraties, lezingen, talkshows en konden kinderen naar hartelust deelnemen aan z’n 30 sporten buiten en in de sporthallen. Er waren ook een aantal bekende Nederlandse sporthelden present. Zo gaf drievoudig wereldkampioen dammen Roel Boomstra een damsimultaan. Maar je kon ook zomaar baanwielrenner Jeffrey Hoogland of judoka Edith Bosch tegenkomen voor een handtekening.