Anish Giri is kopman van TeamNL. (foto Harry Gielen)

Het Nederlandse team promoveerde het afgelopen weekend naar de Top Divisie. U kunt de verrichtingen van het Nederlandse team live volgen op 21, 22 en 23 augustus. Nederland speelt alle dagen 3 ronden die steeds beginnen om 13.00, 14.00 en 15.00.

Teamsamenstelling

Het Nederlandse team bestaat uit: Anish Giri, Jorden van Foreest, Zhaoqin Peng, Anne Haast, Max Warmerdam, Machteld van Foreest, Benjamin Bok, Erwin l’Ami, Rosa Ratsma, Iozefina Werle, Liam Vrolijk, Eline Roebers en captain Jeroen Bosch.

Poule B

Nederland is ingedeeld in poule B, en de tegenstanders zijn: Azerbeidzjan, Kazachstan, Hongarije, Spanje, Zuid-Afrika, Noorwegen, Oekraïne, Frankrijk en Slowakije. Er zijn in totaal 4 poules in de Top Divisie en nog 40 landen in de race. De nummers 1 van iedere groep plaatsen zich direct voor de knock-out kwartfinales die beginnen op 28 augustus. De nummers 2 en 3 spelen een knock-out voorronde op 27 augustus, waarna de winnaars doorgaan naar de kwartfinales. De halve finales en de finale worden gespeeld op 29 en 30 augustus.