New In Chess topscorersprijzen competitie

Home Nieuws New In Chess topscorersprijzen competitie

Ook dit seizoen looft New in Chess aan de topscorers van de KNSB competitie een prijs uit. 

Gekozen is voor 'Chess Buccaneer', The Life and Games of Manuel Bosboom

Over dit boek schreef Jeroen Bosch in Schaakmagazine: 

"Hij is ‘wereldberoemd’ in Nederland en dankzij een overwinning in een vluggertje op Kasparov eigenlijk ook in de hele schaakwereld. Dan hebben we het natuurlijk over de Nederlandse meester Manuel Bosboom. Natuurlijk was het een lumineus idee van Peter Boel en Merijn van Delft (en New In Chess uitgever Allard Hoogland) om een schaakbiografie te schrijven over deze geweldige snelschaker en unieke persoon.

Het boek opent met dat beroemde vluggertje in Wijk aan Zee 1999 om daarna min of meer chronologisch Manuels (schaak)leven te beschrijven. De titel Chess Buccaneer is treffend en ook de coverfoto laat al zien dat het plezier er bij Manuel altijd vanaf springt. Het spelplezier wordt ook goed weergegeven in de 66 partijen en vele fragmenten die het boek rijk is. Natuurlijk komt er veel g4 en h4 langs (Bosboom-Knoppert, NK Eindhoven 1992, startte 1.c4 e5 2.h4 en 1-0 in 50 zetten) maar ook Koningsgambieten met offers op f7 en nog veel meer. Laten we echter niet vergeten dat Manuel ook gewoon heel sterk kan schaken"

Na afloop van de competitie publiceren wij de lijst van de prijswinnaars van de 42 klassegroepen. Daarna krijgen zij de boeken thuisgezonden.