KNSB Vacature Coördinator Schoolschaak en Opleidingen

Home / Nieuws / KNSB Vacature Coördinator Schoolschaak en Opleidingen
Schoolschaak Opleidingen woensdag, 17 april, 2019

Vacature Coördinator Schoolschaak en Opleidingen

Vanwege de sterk groeiende belangstelling voor schaken zijn wij op zoek naar een Coördinator Schoolschaak & Opleidingen. Kun jij ons helpen bij de ontwikkeling van het schoolschaak in Nederland,  en ben jij in staat onze trainers- en scheidsrechtersopleidingen te coördineren en aan te passen aan de eisen van deze tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond is de overkoepelende sportbond voor het schaken en heeft 420 clubs en 24.000 leden. De KNSB zet zich in voor de aangesloten clubs, schakers, scholen en (top)sport op het gebied van accommodatie, opleiding, promotie van de sport en sportontwikkeling (breedtesport). Het bondsbureau, met 6 medewerkers, is gevestigd in Haarlem.

Wat ga je doen?

Om in te spelen op de groeiende belangstelling voor schaken ga jij aan de slag om het netwerk van deskundige schoolschaakleraren op- en uit te bouwen. Belangrijke werkzaamheden voor jou zijn dan ook de werving, opleiding en begeleiding van leraren. Dit netwerk dient voor het realiseren en uitbreiden van lokale school- en buurtschaakprojecten, die je samen met lokale coördinatoren organiseert.

Ook draag je zorg voor de ontwikkeling en uitvoering van het opleidingsbeleid voor scheidsrechters en trainers. Je zult ervoor zorgen dat bestaande opleidingen aansluiten op de behoeften en ziet mogelijkheden voor verbetering en verrijking van de opleidingen. Je gaat in overleg met opleidingsdocenten en maakt gebruik van ontwikkelingen in het onderwijs en de sportwereld. Door jouw inzet worden kwalitatieve goede cursussen georganiseerd met deskundige docenten.

Wie zoeken we?

  • Afgeronde HBO opleiding;
  • Ondernemend, organisatorisch en sociaal vaardig;
  • Kennis op het gebied van opleidingen;
  • Goede Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Het helpt als je schaken een leuk spel vindt!

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie met veel mogelijkheden voor het initiëren en ontwikkelen van vernieuwingen in het opleidingsbeleid en lokale school- en buurtschaakprojecten. We bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar voor 32-38 uur per week (fulltime is 38 uur). Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sport, met een marktconform salaris.

Informatie en sollicitatie

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Dharma Tjiam, Directeur, 023-5254025. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Kim Jacobs, interim HR Adviseur, 06-46216543.

Tot en met 24 april kun je reageren door een mail, met je CV en een korte motivatie,  te sturen naar bondsbureau@schaakbond.nl.