V.l.n.r. Alexander, Dawid en Jordan, samen met Iozefina Werle.

We vermelden af en toe ook leuke initiatieven op lokaal niveau. Blijf ze vooral inzenden. Zo vond afgelopen zaterdag in Woerden een eerste jeugdschaaktoernooi plaats en kregen we dit verslag.

Eerste van hopelijk een lange reeks

Op zaterdag 4 juni vond het ‘Woerdy schaakt Jeugdtoernooi’ plaats. De eerste editie van hopelijk een lange reeks jeugdtoernooien in Woerden. De Andersenschool stelde haar lokalen, keuken en aula ter beschikking aan ons om er een schitterende schaakdag van te maken. Het deelnemersaantal telde maar liefst 72 kinderen, met aanhang, met als gevolg dat de school tot de nok gevuld was. Veel kinderen van Woerden e.o. maar ook uit Den Haag, Delft, Amsterdam, Rotterdam, Doetinchem en Eindhoven waren present.

Nederlands kampioen

In de besloten Kroongroep waren alle ogen gericht op de Nederlands kampioen tot en met 10 jaar Noah Ritzerveld, maar Tom van Egmond van JSC Magnus Leidsche Rijn ging er met de volle buit vandoor (5 uit 7). Clubgenoten Steven Ramdien (ook 5 uit 7) en Isafara Gergin (4,5 uit 7) eindigden als tweede en derde. Ryan Ramdien won de sterke A-groep en plaatste zich voor de Kroongroep van volgend jaar.

Meer informatie en eindstanden treft u aan op de website van SC Woerden.