Mailing 7 december over slotronde JCC

Home / Mailing 7 december over slotronde JCC

N.a.v. de slotronde op 1 december nog een aantal mededelingen:

- In de Promotieklasse A kregen we op de voorlaatste dag de afmelding van Moira Domtoren A1 en Leiderdorp A2. Op zaterdagochtend bleek ook Spijkenisse A2 thuis te blijven. Op grond van arikel 10.4 ontvangen Moira Domtoren en Leiderdorp beide een boete van € 45 en Spijkenisse van € 90.

- Talententeam JSN A2 en Stormpionnen A1 zijn op een gedeeld tweede plaats geeindigd met evenveel match- als bordpunten. De onderlinge wedstrijd was 2-2. Het reglement bepaalt dan dat er of een beslissingswedstrijd noodzakelijk is (voor de tweede promotieplaats naar de Meesterklasse A), danwel gekeken wordt naar weerstandspunten. Omdat het reglement niets zegt bij gelijkeindigen voor een tweede promotie plaats, is besloten om beiden een promotieplaats toe te kennen en de trofeen voor de tweede plaats aan het team met de meeste weerstandspunten te vergeven. Dat is Talententeam JSN A2 met resp.53 wp tegen 51 wp voor Stormpionnen A1. Zie verder het verslag op schaken.nl. 

- In de Meesterklasse A, C en D zijn 7 borden helaas leeg gebleven zaterdag, veelal vanwege zieken. We hebben dit seizoen tot nu toe geen boetes uitgedeeld voor lege borden en willen het hierbij dan ook laten.

Alle uitslagen zijn op Netstand terug te vinden.

- Voor volgend seizoen is de kans groot dat de wedstrijden van zowel de Meesterklasse A, de Promotieklasse A, als het NK E-teams gaan verhuizen naar een nieuwe locatie in Rotterdam. Zodra we alles rond hebben, zal dit via schaken.nl bekend worden gemaakt.
Het NK E-teams vanhuist dan ook van datum naar 14 september 2019, de Meesterklasse D speelt dan weer de 2e t/m 4e speeldag. De data zijn: 5 oktober, 9 en 30 november 2019.