NK A, B en C

Home / Nederlandse Jeugdkampioenschappen / NK A, B en C

Het NK voor jeugd en meisjes in de leeftijdscategorieën A, B en C (NJSK) worden gespeeld van zondag 29 april t/m zaterdag 5 mei 2018 in Assen.

Met ingang van het seizoen 2017-2018 is er een nieuwe opzet voor de kwalificaties van het NJSK ABC (uitgezonderd de C jeugd)..
De kwalificaties bestaan uit vier toernooien waar de sterksten zich plaatsen voor het NJSK in Assen.

Voor 2017-2018 zijn dat:
Kwalificatie 1, 22-24 september 2017, Meppel (verslag)
​Kwalificatie 2, 2-3 december 2017, Amstelveen, (uitslagen)
Kwalificatie 3, 16-18 februari 2018, Eindhoven, (verslag)
Kwalificatie 4, 24 februari 3 maart en 17 maart 2018, Spijkenisse, uitslagen
Te verdienen plaatsen per kwalificatie:
3x A jeugd, 3x B jeugd, 3x C meisjes, 1x A meisje, 1x B meisje

Let op: de leeftijdsgrenzen van 2018 gelden voor de hele kwalificatiereeks:
A: geboren in of na 1998
B: geboren in of na 2002
C: geboren in of na 2004

Er zijn daarnaast een beperkt aantal plaatsen voor spelers / speelsters die een persoonlijk recht hebben verworven. Dat zijn de Talentstatushouders Top, JO en IT en de titelhouders. van het NJSK of ONJK als ze nog gerechtigd zijn qua leeftijd. De NT statushouders hebben geen vrijstelling voor het spelen van de kwalificaties. Zie hier de lijst van persoonlijk gerechtigden 2018.

Het spelersveld zal per categorie nog worden aangevuld met de speler / speelster die over vier kwalificaties het hoogste is geeindigd in het klassement ​van de nog niet geplaatsten. Alleen de beste drie resultaten gelden voor dit klassement.
Zie ook het reglement kwalificaties NK jeugd tot en met 14, 16 en 20 jaar

Aan de geplaatste spelers en speelsters wordt gevraagd tijdig hun deelname te bevestigen:
Bevestigingsformulier deelnemers NJSK ABC 2018

NJSK gemengde Meisjes A en B groep
De Meisjes A telt dit jaar slechts 6 deelneemsters. Hierop is besloten om ze samen te laten spelen met de Meisjes B in een gemengde groep AB. Alle Meisjes B spelen daardoor automatisch ook voor de Meisjes A prijzen. De gemengde ranglijst wordt eerst opgemaakt, de nummers 1, 2 en 3 ontvangen de 3 Meisjes A prijzen, daarna worden pas de Meisjes B prijzen toegekend aan de meisjes die daarvoor in aanmerking komen qua leeftijd. 

NJSK 2018 en te verdienen uitzendingen
Kampioen NK Jeugd C: WK. Nummer 2 NK Jeugd C: EK.
Kampioen NK Meisjes C EK.
Kampioen NK Jeugd B: WK. Nummer 2 NK Jeugd B: EK.
Kampioen NK Meisjes B: EK.
Voor het WK-jeugd t/m 18 jaar plaatst zich de hoogst geëindigde speler van het NK jeugd A die gerechtigd is deel te nemen in de categorie jeugd tot en met 18 jaar.
Voor het EK-jeugd t/m 18 jaar plaatst zich de eerstvolgende speler van het NK jeugd A die gerechtigd is deel te nemen in de categorie jeugd tot en met 18 jaar.
Voor het EK-meisjes t/m 18 jaar plaatst zich de hoogst geëindigde speler van het NK meisjes A die gerechtigd is deel te nemen in de categorie meisjes tot en met 18 jaar.
Voor het WK junioren (t/m 20 jaar) plaatst zich de kampioen van het NK jeugd t/m 20 jaar mits die uitsluitend gerechtigd is deel te nemen in de categorie jeugd tot en met 20 jaar.
Voor het WK junioren meisjes (t/m 20 jaar) plaatst zich de kampioene van het NK meisjes t/m 20 jaar mits die uitsluitend gerechtigd is deel te nemen in de categorie meisjes tot en met 20 jaar