Deelnemersveld Deloitte NK Schaken Vrouwen 2019

Home Nieuws Deelnemersveld Deloitte NK Schaken Vrouwen 2019
Regerend kampioen Zhaoqin Peng (foto Harry Gielen)
Haarlem – De Deloitte Nederlandse Kampioenschappen Schaken vinden van 1 tot en met 7 juli 2019 plaats in Amsterdam. Het deelnemersveld van het NK Vrouwen is vandaag bekend geworden.
 
Deelnemers Deloitte NK vrouwen
    Rating april 2019
1 Zhaoqin Peng 2359
2 Tea Lanchava 2314
3 Rosa Ratsma 2258
4 Iozefina Paulet 2257
5 Anna-Maja Kazarian 2147
6 Arlette van Weersel 2163
7 Maaike Keetman 2159
8 Machteld van Foreest 2065
 
Titelverdedigster Zhaoqin Peng gaat in dit NK op voor haar 15e nationale titel. Daarbij zal de recordhoudster in ieder geval concurrentie verwachten van oud-landskampioene Tea Lanchava maar ook van nationale teamspeelsters Rosa Ratsma en Iozefina Paulet. Van de Nederlandse damestop heeft alleen viervoudig kampioene Anne Haast  moeten afzien van deelname in Amsterdam.
 
Arlette van Weersel, Maaike Keetman en Anna-Maja Kazarian zijn ervaren deelnemers op dit niveau. Dat geldt niet voor Machteld van Foreest die haar debuut maakt op het NK. De elfjarige schaakster uit Groningen ontving de wildcard van het toernooicomité. Haar broers Jorden en Lucas nemen overigens deel aan het NK Algemeen waardoor er dus drie telgen uit de familie Van Foreest deelnemen aan deze 75e editie van de Nederlandse Kampioenschappen. 
 
Het Deloitte NK Schaken is vrij toegankelijk voor bezoekers en wordt gehouden in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Dagelijks wordt er live commentaar gegeven en zijn er diverse andere schaakactiviteiten.